tisdag 22 januari 2008

Ugnsstekt falukorv med eget potatismos


4-6 port.

550g Scan lättkorv, 7% fett
12 normal stora potatisar
500 g krossade tomater
2-3 dl mjölk
1 gul lök
1 msk margarin
3 msk senap
3 msk ketchup
10 skivor mager ost
salt
vitpeppar
grillkrydda

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort skinnet på korven och snitta korven i 2 cm stora skivor, skär dock inte igenom. Lägg korven i en ugnssäker form. Sätt lite senap och ketchup mellan varje korvskiva. Häll på krossade tomater runt korven och strö löken som du har skurit i halvmånar på de krossade tomaterna. Lägg på den skivade osten uppe på korven. Ställ in i ugnen ca 30 minuter.

Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka den i lättsaltat vatten tills den blir mjuk. Värm mjölken och margarinet tillsammans tills det blir fingervarmt. När potatisen är klar, häll då bort vattnet och tillsätt mjölk och smörblandningen. Vispa med elvisp ett kort tag samt tillsätt kryddor.

Servera med en sallad.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Den middagen ser jättegod ut - nyttig också, Det var tips på grönsaker. Jag har hittat en favorit Djupfryst, Ica:s Sugar-snaps. En påse som innehåller fyra påsar sugarsnaps som värms 3 min i micro. Jättegoda. Sedan har Findus kommit med lite roliga blandningar.
Hej då Svärmor