torsdag 24 januari 2008

Tina´s fiskgryta


6 port.

2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 dl saft av lime (ca 4 lime)
3 dl vatten
2 msk fiskfond
4 tomater (tärnade)
1 burk lätt kokosmjölk.
2 tsk sambal oelek
400 g torsk
2 laxfiléer
500 g räkor med skal
5 salladslökar
salt
peppar
12 gröna musslor

Gör såhär
Hacka öken och vitlöken och kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i en gryta med olivolja några minuter. Tillsätt krossade tomater, limesaft, vatten och fiskfond. Låt små koka i 10 minuter.

Lägg där efter i tärnade tomater och kokosmjölken samt sambal oelek.

Skala räkorna och skär fisken i kuber, lägg i fisken och små koka ytterligare i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Finhacka salladslöken och lägg i salladslök tillsammans med räkorna någon minuter före servering.

Toppa med två musslor per portion.

Servera med rostat bröd.

1 kommentar:

Anonym sa...

Den var mumsig den, får nog göra den till gubben när jag kommer hem...:)