
6 port.
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 dl saft av lime (ca 4 lime)
3 dl vatten
2 msk fiskfond
4 tomater (tärnade)
1 burk lätt kokosmjölk.
2 tsk sambal oelek
400 g torsk
2 laxfiléer
500 g räkor med skal
5 salladslökar
salt
peppar
12 gröna musslor
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 dl saft av lime (ca 4 lime)
3 dl vatten
2 msk fiskfond
4 tomater (tärnade)
1 burk lätt kokosmjölk.
2 tsk sambal oelek
400 g torsk
2 laxfiléer
500 g räkor med skal
5 salladslökar
salt
peppar
12 gröna musslor
Gör såhär
Hacka öken och vitlöken och kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i en gryta med olivolja några minuter. Tillsätt krossade tomater, limesaft, vatten och fiskfond. Låt små koka i 10 minuter.
Lägg där efter i tärnade tomater och kokosmjölken samt sambal oelek.
Skala räkorna och skär fisken i kuber, lägg i fisken och små koka ytterligare i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Finhacka salladslöken och lägg i salladslök tillsammans med räkorna någon minuter före servering.
Toppa med två musslor per portion.
Servera med rostat bröd.
Hacka öken och vitlöken och kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i en gryta med olivolja några minuter. Tillsätt krossade tomater, limesaft, vatten och fiskfond. Låt små koka i 10 minuter.
Lägg där efter i tärnade tomater och kokosmjölken samt sambal oelek.
Skala räkorna och skär fisken i kuber, lägg i fisken och små koka ytterligare i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Finhacka salladslöken och lägg i salladslök tillsammans med räkorna någon minuter före servering.
Toppa med två musslor per portion.
Servera med rostat bröd.
1 kommentar:
Den var mumsig den, får nog göra den till gubben när jag kommer hem...:)
Skicka en kommentar