8 port.
600 g spagetti
1 msk olja
2 gula lökar
10 tomater
1 hel vitlök
2 gula lökar
10 tomater
1 hel vitlök
1,5 dl vatten
2 msk basilika
2 msk oregano
2 msk basilika
2 msk oregano
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
2 köttbuljongtärningar
Gör såhär;
Skala och hacka löken i mellanstora tärningar och riv samtliga vitlöksklyftor, bryn det där efter i någon minut i olja. Dela tomaterna i mindre bitar och kör dem i matberedaren till en puré. Häll puren över löken och tillsätt vatten. Lägg därefter i buljongtärningarna och kryddorna och låt koka på låg värme några minuter. Koka spagettin enligt förpackningens anvisningar. Servera en sallad till.
Skala och hacka löken i mellanstora tärningar och riv samtliga vitlöksklyftor, bryn det där efter i någon minut i olja. Dela tomaterna i mindre bitar och kör dem i matberedaren till en puré. Häll puren över löken och tillsätt vatten. Lägg därefter i buljongtärningarna och kryddorna och låt koka på låg värme några minuter. Koka spagettin enligt förpackningens anvisningar. Servera en sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar