4-6 port.
500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g rökt sidfläsk
4 vitlöksklyftor
1 purjolök
150 g färska champinjoner
olivolja
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
3 lagerblad
1 tsk timjan
2 msk soya
1 msk vetemjöl
Gör så här
1. Skär kycklingen i stora bitar. Krydda med salt och peppar. Strimla fläsket.
2. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla purjolöken och dela eventuellt svampen.
3. Bryn kycklingen runt om i olivolja i en stekpanna tills den fått färg.
4. Lägg över kycklingen i en gryta. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, lagerblad och timjan. Låt koka under lock cirka 5 minuter.
5. Fräs under tiden fläsk, vitlök, purjolök och svamp i olivolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan.
6. Rör ut vetemjöl i lite vatten och blanda ner i grytan, blanda även i soyan. Koka på svag värme ytterligare några minuter.
7. Garnera gärna med färsk timjan och servera med kokt potatis eller ris och en sallad.
500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g rökt sidfläsk
4 vitlöksklyftor
1 purjolök
150 g färska champinjoner
olivolja
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
3 lagerblad
1 tsk timjan
2 msk soya
1 msk vetemjöl
Gör så här
1. Skär kycklingen i stora bitar. Krydda med salt och peppar. Strimla fläsket.
2. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla purjolöken och dela eventuellt svampen.
3. Bryn kycklingen runt om i olivolja i en stekpanna tills den fått färg.
4. Lägg över kycklingen i en gryta. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, lagerblad och timjan. Låt koka under lock cirka 5 minuter.
5. Fräs under tiden fläsk, vitlök, purjolök och svamp i olivolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan.
6. Rör ut vetemjöl i lite vatten och blanda ner i grytan, blanda även i soyan. Koka på svag värme ytterligare några minuter.
7. Garnera gärna med färsk timjan och servera med kokt potatis eller ris och en sallad.
1 kommentar:
JÄTTEGOTT!
Skicka en kommentar