lördag 5 april 2008

Vintersallad


4 port.

2 dl jasminris
1/2 pkt saffran, 0,25 g
1 gul lök
2 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
400 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 avokado
1 granatäpple
150 g Apetina
5 dl grönsallad
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche tomat&basilika

Gör så här
Fräs ris, lök och saffran i olivolja i en kastrull. Häll på vatten och smulad buljongtärning och koka under lock tills riset är färdigt, rör om någon gång i början. Skär kycklingen i bitar. Stek den i olivolja i en stekpanna ca 15 min. Salta och peppra. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar. Dela granatäpplet i klyftor och peta ur kärnorna. Lägg salladen på ett fat och varva saffransris, kyckling, avokado, granatäpple och smulad ost. Servera med bröd och crème fraiche.

Inga kommentarer: